Hyppää sisältöön

Riitta Liikamaa

Hotellinjohtaja Riitta Liikamaa pitää mielenkiintoisena poikkitaiteellisia kokonaisuuksia ja hän pyrkii aina avaamaan silmänsä sekä sydämensä jokaiseen suuntaan.

Riitta Liikamaan motto on, että taide on hyväksi meille kaikille – herätti se sitten suunnatonta iloa, haikeutta tai hämmästystä. Näiltä tunteilta ei taatusti vältytä Italiassa sijaitsevassa ooppera- ja balettiteatteri La Scalassa, jossa musiikin, tanssin ja draaman yhteisvaikutus saa aikaan kylmiä väreitä.

Riitta on uurtanut pitkän ja menestyksekkään uran hotelli- ja matkailualalla. Viimeiset kuusi vuotta ovat vierähtäneet hotellinjohtajana Hotel Rantapuistossa ja sittemmin Riitta on siirtynyt Jätkäsaareen luotsaamaan taidehotelli Hotel AX:ää. Ala on tarjonnut Riitalle aitiopaikan erilaisten elämäntyylien ja tarpeiden kirjon tarkasteluun, josta Riitta on vielä tänäkin päivänä nöyrän kiitollinen.

Riitta haluaa nähdä – ja näkeekin – ihmisissä aina ensisijaisesti hyvää. Hän on ratkaisukeskeinen oman tiensä raivaaja, joka perustaa toimintansa pehmeille arvoille. Riitalle ympäristön ja ihmisten havainnointi on ominaista, mistä johtuen muiden tarpeet kulkevat monesti omien edellä. Riitan mukaan myös pienet mutkat kuuluvat matkaan, vaikka Riittaa positiivisempaa persoonaa saa hakea.

”Elämässä eteen sattuvat vastoinkäymiset tulisi kohdata terveellä tavalla. Peräpeiliin katsominen on hyvä asia, kunhan se tukee kehittymistä ja valmiuksia selviytyä vastaavanlaisista tilanteista tulevaisuudessa. Turhaan murheiden vatvomiseen en usko.”

Musiikki- ja tanssitaide ovat Riitalle henkireikä. Milanossa sijaitseva ooppera- ja balettiteatteri La Scala on tarjonnut mykistävän ja muistelemisen arvoisen elämyksen, johon vaikutti itse esityksen ohella sekä historiallisesti merkittävä rakennus että paikallisten taiteen ystävien läsnäolo.

Esityksen aikana ihmiset osoittivat spontaanisti ja suurieleisesti suosiotaan. Bravo-huudot raikasivat täydellisesti akustoidussa ympäristössä, jossa jokainen pienikin yksityiskohta pylväiden koristelua myöten oli tarkoin harkittu.

Riitta toteaa olevansa visuaalinen ihminen. Suurta nautintoa arjen kiireiden keskelle tuo työmatka Ullanlinnasta Jätkäsaareen, jonka Riitta taittaa monesti jalan. Ihmetyksen aihetta antaa erityisesti meri, joka muuttuu päivittäin. Kauniina Riitta pitää myös 120 vuotta vanhan kotitalonsa ikkunasta kesäisin pilkistävää syreeniä. Visuaaliseen elementtiin yhdistyy rakastettu kukkaistuoksu, kunhan vain ikkunat avaa.

Riitta rakastaa kattaa pöydän kauniiksi ja kutsua läheiset kotiinsa koolle. Kaupungin kuhina ja sosiaaliset riennot ruokkivat Riitan inspiraatiota antaen samalla uutta energiaa. Vaikka Riitta nauttii omien sanojensa mukaan hulinoista, toteaa hän kuitenkin tarvitsevansa vastapainoa vilkkaalle elämäntyylille.

Tykkään asua Helsingissä, mutta vaikka kuinka kaupungin rouheus vetääkin puoleensa, on minun päästävä ajoittain maaseudulle rauhoittumaan. Akut latautuvat sekä sosiaalisissa tilanteissa että luonnon rauhassa. Hankin juuri itselleni ja kumppanilleni kajakit, jotka toivottavasti tarjoaisivat mielekästä tekemistä seesteisessä ympäristössä.

Search