Hyppää sisältöön

Sari Lindberg

Hotellipäällikkö Sari Lindberg on valovoimaa ympärilleen säteilevä sielu, joka on omimmillaan myös remppahaalariin pukeutuneena, pientä ehostusta kaipaavia esineitä kunnostaen.

Sari Lindberg identifioituu uteliaaksi maalaiseksi, joka siirtyy soljuvasti Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan kakkoskodin nikkarointipuuhista kohti urbaania Jätkäsaarta, jossa tiiviiden ja elämää kuhisevien umpikortteleiden ympäröimä Hotel AX tarjoaa alati muuttuvia ja kehittyviä inspiraation aiheita.

Sari toimii Hotel AX:n hotellipäällikkönä ja kokemusta hänelle on kertynyt liki kolmenkymmenen vuoden varrelta. Matkailuala valitsi Sarin jo varhain – lapsuudesta piirtyy selkeä kuva siitä, kuinka perheen lomaillessa Sari hämmästeli hotellin henkilökunnan luomaa lämmintä tunnelmaa ja ihailua herätti osakseen myös se, kuinka majesteettiseksi hotellikokemus nuoren matkaajan perspektiivistä muotoutui. Hetkestä ikään kuin tehtiin enemmän, ja vuorovaikutus asiakkaan ja vierailijan välillä näyttäytyi nuorelle Sarille sekä hierarkiasta vapaana että välittömänä.

”En ole koskaan ajatellut asiakaspalvelua nöyristelevänä, vaan olen kokenut sen ennen kaikkea suuren ilon sekä kunnian kautta. Vastavuoroisuus on vaalimisen arvoinen asia ja se vaatii vierelle asettumisen taitoa, puolin ja toisin.”

Musiikkiluokan käynyt Sari on soittanut viulua läpi lapsuutensa ja löytänyt klassisen musiikin vastikään uudelleen. Se on hänelle päivittäin koettava taiteenmuoto, joskin tällä kertaa Sari toimii vastaanottajan roolissa. Mitä tulee suosikkisäveltäjiin, Sari mainitsee oitis Jean Sibeliuksen. Sibelius on toki Suomen kansallisen identiteetin kannalta merkittävä henkilö, mutta myös Sarin – onhan tämä taidemusiikki lähtöisin Järvenpäästä, Sarin sydämen kotikaupungista. Ainola sijaitsee vain kivenheiton päässä Sarin lapsuuden maisemista.

Sari tunnelmoi Sibeliuksen tuotannon ohella myös toisen paikallisen taiteilijan, Venny Soldan-Brofeldtin tuotantoa. Suuria tunteita herättävä, 1900-luvun vaihteessa vaikuttanut Soldan-Brofeld oli yksi niistä harvoista naisista, joka kykeni onnistuneesti yhdistämään työn ja perhe-elämän.

Tätä edelläkävijyyttä Sari ylistää ja tästä inspiroituneena hän pyrkii myös omassa työssään sekä rohkeuteen että uudistusmielisyyteen.

Vaihtelevuus voimavarana

Sari löytää kauneutta erityisesti Tuusulanjärven rannoilta ja tämän tutuksi tulleen miljöön ohella myös Jätkäsaari sekä taidehotelli AX puhuttelevat. Alati muuttuva ja kehittyvä kaupunkiympäristö tarjoaa hyvän alustan luoville ideoille, ja Sari kuvaileekin olevansa taidehotellin tavoin projekti, joka ei koskaan tule täysin valmiiksi. Mielenmaisema on kuin blanko galleriatila, täynnä mahdollisuuksia ja keskeneräisyyden lumoa.

Työssään Sari on joutunut opettelemaan avun pyytämisen taitoa, joka ei aina ole ollut helppoa. Kekseliäisyys, aikaansaavuus ja itsenäisyys ovat ominaisuuksia, jotka ajavat ajoittain nurkkaan. Aina on kuitenkin päästy pois ongelmallisista tilanteista, toisten tuen turvin. Tekemisen filosofiana tuntuukin olevan se, että jos asioita ei ota turhan raskaasti, palaset kyllä loksahtelevat paikoilleen.

Meillä on kasassa erinomainen tiimi, joka takaa vierailijalle levollisten yöunien ohella väylän taiteen maailmaan, jossa jokaisella on tilaa tulkita ja kokea omalla tavallaan.”

Search