Hyppää sisältöön

Art Exhibit King

Art Exhibit King -huoneet ovat ennennäkemättömiä ja yksilöllisiä taidehuonekokonaisuuksia suomalaisilta taiteilijoilta. Taiteilijat saivat vapaat kädet suunnitella oman hotellihuoneen, jossa vain mielikuvitus on rajana. Lopputuloksena on syntynyt seitsemän toisistaan täysin poikkeavaa huonetta, joissa yhdistyvät arjen ja todellisuuden rajoja koetteleva kaikkia aisteja hellivä taidekokemus ja hotelliyöpymisen ylellisyys. Huoneissa samaa on vain kutsuva ja pehmeä sänky sekä kylpyhuone. Lopullisen tulkinnan voit tehdä vain itse.

Tämä on mahdollisuutesi kokea täysin uniikki hotellielämys taiteen ympäröimänä yöpymällä suurenmoisten taiteilijoiden suunnittelemissa hotellihuoneissa!

Hotellivierailun luksus yhdistyy taiteen kokemiseen

Ultimaattisen unielämyksen kruunaavat ylelliset ja kuohkeat untuvapeitot ja -tyynyt. Tasokasta ja modernia kylpyhuonetta elävöittää kaakeleita pitkin kulkeva ja Stefan Lindforsin suunnittelema kuvio, joka mukailee hotellin hengästyttävän kokeilevaa henkeä. Huoneesta löytyy ihanat ja luonnollisista ainesosista valmistetut, ihoa hellivät Dermosil Juuri -kylpyhuonetuotteet sekä hiustenkuivaaja. Huoneessa on oma vedenkeitin, kahvi sekä teetarvikkeet hetkiin, kun et malta odottaa aamiaisemme kahvivalikoimaa tai kaipaat piristystä keskellä päivää.

Voit esittää toiveen varausta tehdessäsi, jos haluat yöpyä tietyn taiteilijan suunnittelemassa huoneessa. Teemme parhaamme täyttääksemme toiveesi, mutta emme voi taata tietyn taiteilijan huoneen saatavuutta niiden ainutkertaisuuden vuoksi!

Koe taide täysin uudella tavalla osana hotellielämystä

Huoneen ominaisuudet:

  • Täysin uniikki ja ennenäkemätön huone, jollaista ei ole toista samanlaista ja joka on taideteos itsessään
  • Valikoidut taideteokset osana huoneen taiteellista kokonaisuutta
  • Pehmeä Familonin sänky sekä laadukkaat Joutsenen untuvapeitot ja -tyynyt
  • Ihanat ja luonnolliset Dermosil Juuri -kylpyhuonetuotteet
  • Vedenkeitin, kahvi sekä teetarvikkeet kiireettömiin hetkiin
  • Art Exhibit huoneluokka ei ole lemmikkiystävällinen johtuen herkistä sisustusmateriaaleista. Lemmikit ovat tervetulleita Standard-luokan huoneisiimme.

Taiteilijat ennennäkemättömien huoneiden takana

Nina Roos

Nina Roos on suomalainen taidemaalari ja sukupolvensa uraauurtavia pohjoismaisia taiteilijoita. Nina Roosin teokset ylittävät tyylisuuntien rajat ja hänen tuotannolleen on ominaista ilmaisukeinojen voimakkaat vaihtuvuudet. Nina on toiminut maalaustaiteen professorina Kuvataideakatemiassa vuosina 2001-2004 sekä hänet on palkittu vuonna 2007 Pro Finlandia -mitalilla.

Vaikuttava ja ihmeenomainen hotellikokemus odottaa sinua Nina Roosin suunnittelemassa huoneessa, tule ja koe!

Martti Aiha

Kuvanveistäjä Martti Aihan tuotantoon kuuluvat muun muassa suurikokoiset julkiset teokset ja hänen tyylissään yhdistyvät käsityötaito, huoleton automatismi ja rakennusmateriaalien käyttö. Aiha on palkittu Suomen Taideyhdistyksen dukaattipalkinnolla vuonna 1982 ja Pro Finlandialla vuonna 1993.

Anna Martti Aihan suunnitteleman ainutkertaisen huoneen siivittää elämyksellistä vierailuasi ja tule yöpymään AX:aan!

Jussi Niva

Kuvataiteilija Jussi Niva käsittelee teoksissaan etäisyyksiä, tilaa ja niiden paradokseja, muuttaen kaksiulotteisuuden kolmiulotteiseksi ja päinvastoin. Jussi Niva ja Nina Roos järjestivät yhteisen näyttelin Sara Hildénin taidemuseossa 1994 ja Suomen taideyhdistys myönsi Nivalle William Thuringin palkinnon vuonna 2009.

Ihastele Jussi Nivan taidonnäytteitä hänen suunnittelemassa huoneessa ja tunne virkistyväsi aivan uudella tavalla hotellivierailulla!

Riikka Puronen

Kuvanveistäjä Riikka Purosen teokset rakentuvat hyvin erilaisista materiaaleista betonista muoviin ja styroxista alumiiniin. Puronen on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 1996 ja hänen teoksiaan on muun muassa Suomen valtion taidekokoelmassa ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelmassa.

Muisto saksalaisesta hotellihuoneesta toimi ensiaskeleena huoneen suunnitteluprosessissa.

There were large pillows in the room.
Through one of the pillows ran a sharp crease.
A chocolate confection had been laid on the crease.
The combination of the mangled white cloth and sticky chocolate.
Where is that sword with which the pillow was so perfectly creased?

Astu suloisien unien maailmaan ja koe ihastuttava taidehotellielämys Riikka Purosen suunnittelemassa hotellihuoneessa!

Pekka Jylhä

Kuvanveistäjä Pekka Jylhä on suomalaisen taidekentän eturivin taiteilijoita, jonka tunnetuin julkisen taiteen teos on Urho Kekkosen muistomerkki Finlandia -talon läheisyydessä Helsingissä. Jylhä on suunnitellut useita tunnettuja julkisia teoksia, kuten My Way -tikkataulu liikenneympyrässä Lempäälässä, kultainen kauris Siilinjärvellä ja J. V. Snellmanin muistomerkki Kokkolassa. Jylhä on Suomen Kuvanveistäjäliiton varsinainen jäsen ja vuonna 2007 hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla.

”Huone kaikille viidelle aistille. Huoneessani olen pyrkinyt hyvin kokonaisvaltaiseen tunnelmaan, kuin nukkuisi turvallisesti metsän sylissä, aitojen puiden keskellä, porkkanoiden alla ja perunoiden ympäröimänä. Puuseppä Matti Söderkultalahti on sorvannut porkkanat ja perunat.”

Astu täysin erilaiseen, elämykselliseen ja ihmeelliseen maailmaan ja yövy nyt Pekka Jylhän suunnittelemassa huoneessa!

Jan-Erik Andersson

Kuvataiteilija Jan-Erik Andersson oli yksi ensimmäisistä taiteilijoista Suomessa, joka alkoi käyttää digitaalisia työkaluja taiteessaan 1990 -luvun alussa. Anderssonin tavoitteenaan on levittää teoksillaan positiivista energiaa, mielikuvitusta ja runsaita värejä sekä parempaa vuorovaikutusta ihmisille. Jan-Erik Andersson liikkuu teoksissaan vapaasti eri taiteenlajien välillä. Andersson valmistui kuvataiteen tohtoriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008.

Lataa akkuja ja koe ylellinen hotellielämys taiteen kautta ja koe Jan-Erik Anderssonin suunnittelema hotellihuone seuraavalla vierailullasi!

Stefan Lindfors

Hotel AX:n elämysten suunnannäyttäjänä ja kapellimestarina toimii Stefan Lindfors. Lindfors on yksi harvoista taiteilijoista, joka on tehnyt kansainvälistä uraa niin muotoilijana kuin taiteilijanakin. Lindfors on liikkunut yli taiteenalojen rajojen tehden runsaasti palkittua kansainvälistä uraa arkkitehtina, kuvanveistäjänä, designerina ja elokuvaohjaajana.

Tunne ja koe uusi elämys taiteesta ja luksuksesta ja vietä yösi Stefan Lindforsin suunnittelemassa hotellihuoneessa nyt Hotel AX:ssa!

Search