Hyppää sisältöön

Taide ja kulttuuri

AX on portti Helsingin taidemaailmaan: meille taide ja kokemukset ovat lupaus elämyksestä. Avaamme portin Helsingin parhaiden elämysten äärelle ja tarjoamme mahdollisuuden itseilmaisuun taiteen ja kulttuurin keinoin.

Taiteilijat AX:ssä

Stefan Lindfors

Mies elämyksen takana:
Stefan Lindfors

Hotel AX:n elämysten suunnannäyttäjänä ja kapellimestarina toimii Stefan Lindfors. Lindfors on yksi harvoista taiteilijoista, joka on tehnyt kansainvälistä uraa niin muotoilijana kuin taiteilijanakin. Hän kutsuu alaansa sovelletuksi taiteeksi, jossa yhdistyy kolme hänen
päätyötään: kuvanveisto, muotoilu ja arkkitehtuuri. Lindfors lähestyy näitä kaikkia hyvin eri tavoilla. Siinä missä esinemuotoilu vaatii pohjalleen syvällistä analyysiä, niin kuvanveisto rakentuu mielikuvitustarinoista.

Kaikkia hänen töitään yhdistää kuitenkin se, että hän tekee ne aina rakkaudesta. Lindfors tarttuu vain toimeksiantoihin, joissa kokee olevansa oikea ihminen paikallaan ja joista hän aidosti välittää. Hänen visionaan Hotel AX:stä on luoda gallerian kaltainen tila, joka esittelee niin vaihtuvia näyttelyitä kuin uusia, nousevia taiteilijoitakin, mutta joka ennen kaikkea synnyttää elämyksiä.

Hotel AX edustaa Lindforsille suunnittelun rajatapausta, jossa hän on päässyt harvinaislaatuisesti yhdistelemään kaikkia taitamiaan lähestymistapoja muotoilusta sisustusarkkitehtuuriin. Hänen kädenjälkeään on hotellin look and feel eli se miltä hotelli näyttää ja tuntuu. Sisustusarkkitehtuurin konsepti on tarkoituksella vailla järkeä tai opittuja sääntöjä. Punainen lanka on, ettei punaista lankaa ole.

Lindfors haluaa, että jokainen tulee itse kokemaan ja tulkitsemaan mitä AX:ssä tapahtuu. AX:ssä taide kuuluu kaikille. Käytännössä jokaisen vierailijan kokemus hotellista on hänen ohjaamaa: minkälainen atmosfääri hotellissa on, miten tilat yhdistyvät toisiinsa, minkälaisia taideteoksia sieltä löytyy – ja keneltä. Hotelliin valikoidut taiteilijat ovat Lindforsin tarkoin
käsin poimimia ja jokainen tuo jotain omaa kokonaisuuteen.

Search