Hyppää sisältöön

Deogracias Masomi

rap-artisti

Deogracias Masomi on Gracias-nimellä tunnettu rap-artisti, joka tekee myös ääni- ja näyttelijäntöitä. Kongosta kotoisin oleva Gracias on muuttanut Suomeen perheensä kanssa pakolaisena 90-luvun alkupuolella. Luova ala toimii Graciasille tärkeänä itseilmaisun kenttänä. 

Seasons of AX: Kielletty hedelmä

Intohimoa, hikeä ja selittämätöntä vetovoimaa. Viettelys ja erotiikka ovat toimineet taiteen tekemisen inspiraationa aikojen alusta.

Taide voi tulla iholle saakka ja koskettaa tavoilla, joista ei kahvipöydässä puhuta — kielletty hedelmä ei jätä ketään kylmäksi.

Ann Sundholm: Keidas, 2006

Asuin monta vuotta Arabiassa, joten kyseinen teos tuli miltei päivittäin vastaan. Teoksesta huokuu leijonien majesteettisuus, voima ja yhteisöllisyys. Villieläinten luonteesta huolimatta, teos kutsuu puoleensa, pyytää suorastaan koskettamaan ja rauhoittumaan osaksi laumaa.

Osoite:

Jan-Magnus Janssonin aukio

Arabianranta, Helsinki

Salmisaaren venesatama

Salmisaaren venesatama on lähimpien ystävien kesken “turkkilaiseksi saunaksi” nimetty jokakesäinen loikoilupaikka. Kesäisin aurinko lämmittää betonin tulikuumaksi, mutta vesi tarjoaa helpotusta tukalaan ja hikiseen oloon. Kaavan voi toistaa uudestaan ja uudestaan, sillä lämpöä ja valoa riittää koko päiväksi. Minulla on euforinen tunneside paikkaan, sillä olen viettänyt täällä aikaa minulle kaikista rakkaimpien ihmisten kanssa.

Osoite:

Tammasaarenaukio

00180 Helsinki

Talvipuutarha

Helsingin ainutlaatuinen ja ympärivuotinen kasvikeidas, josta voi hakea varastoon hyviä endorfiineja. Kaupunkilaisena “luontoon” pääseminen on minulle elintärkeää, joten talvipuutarha on aina toiminut paikkana mistä hakea mielihyvähormoneja.

.

Osoite:

Hammarskjöldintie 1 A

00250 Helsinki

Seppo Manninen: Malmi, 1990

Malmi, erityisesti Ylä-Malmin tori, toimi lapsuudessani betonileikkikenttänä. Keskeltä ostaria löytyy vesiallas, jossa seisoo teräksinen rakennelma. Nuoruudessani teos näytti toisiinsa kietoutuneilta ihmisiltä, kun sitä katsoi tietystä kulmasta.

Osoite:

Torikatu

00700 Helsinki

Thierry Noir: Love & Anarchy

Kaapelitehtaan tanssisalit ovat toimineet useaan otteeseen väliaikaisina työpaikkoinani. Työmatkalla on ollut mahdotonta olla huomaamatta Noirin värikästä muraalia. Muraali puhuttelee varmasti jollakin tavalla kaikkia ihmisiä iästä riippumatta. Teos symboloi minulle tunteiden sekamelskaa ja tiivistä yhdessäoloa.

Osoite:

Kaapeliaukio 3

00180 Helsinki

Search