Hyppää sisältöön

Seasons of AX: Uusi paikallinen

Taide kuuluu kaikille ja se on kaikkialla. Jätkäsaari ja sen lähiympäristö tarjoavat arjen yllätyksiä ja piilotettuja helmiä — taide voi olla sinun takapihallasi. Hotel AX:n henkilökunta kuratoi hotellin lähiympäristöön keskittyvää taideteemaa, joka avaa silmät asioille, joiden ohi normaalisti kulkisit pysähtymättä.

Huutokonttorin Kanttiini

Jätkäsaaren Huutokonttorin Kanttiini on nykyään kahvila-cocktailbaari, mutta vielä 1900-luvussa se oli paikka, jossa miehet huudettiin töihin laivalastin purkuun päivittäisen tarpeen mukaisesti.

Ihastuttavan rosoisella, mutta tyylikkäällä tavalla sisustettu ja historiaa kunnioittaen nimetty baariravintola ammentaa puhuttelevasti henkensä 1930-luvun satamamiljööstä. Myöhäisiltaan sijoittuvat dj-setit tarjoavat autenttista tunnelmaa viikonloppuun.

Osoite:

Välimerenkatu 2

00220 Helsinki

Stefan Lindfors: Örkki, 2022

Hotellimme ulko-oven yläpuolelta alkava ja pitkälle sisään asti ulottuva ainutlaatuinen Örkki-teos hämmästyttää ja herättää tunteita sekä ohikulkijoiden, vieraiden että työntekijöidemme keskuudessa. Stefan Lindforsin suunnittelema teos rakentuu kiiltävistä metallin palasista, jotka käyvät kiivasta vuoropuhelua hotelliin tulvivan luonnonvalon kanssa.

.

Osoite:

Välimerenkatu 18

00220 Helsinki

Jätkäsaaren Rokkiporkkana

Pirteän oranssi Rokkiporkkana on erikoinen silta. Sen omaperäinen arkkitehtuuri ja kirkas väri ilahduttavat urbaania kaupunkikuvaa. Silta yhdistää sitä ympäröivät puistoalueet toisiinsa samalla tarjoten ihastelun aihetta ohikulkijoille. Silta on näky, johon ei törmää missä tahansa ja se tarjoaa Jätkäsaaressa matkaa taittavalle yllätyksen.

Osoite:

Välimerenkatu

00220 Helsinki

Jätkäsaaren makasiini

Punatiiliset makasiinit ihastuttavat urbaanilla arkkitehtuurillaan. Varastomakasiinin suunnittelijana tunnetaan arkkitehti Lars Sonck. Rakennuksen hiukan kuluneet ja jo rapistuneet pinnat tuovat mukavaa elämän tuntua muutoin niin moderniin Jätkäsaareen.

Varastomakasiini odotetaan kehittyvän monipuoliseksi helsinkiläiseksi kulttuurin keskittymäksi. Nähtäväksi jää, mitä uutta toiminta halleihin kaavaillaan ja miten rakennushistoriallinen merkitys otetaan huomioon.

.

Osoite:

Tyynenmerenkatu 6

00220 Helsinki

Search