Hyppää sisältöön

Elias Gould

Artisti, näyttelijä

Elias Gould on artisti ja näyttelijä, joka on ponnistanut Helsingin Kalliosta festarilavoille ja valkokankaille. Ympäri Helsinkiä asunut Gould rakastaa pääkaupunkia valtavasti ja pyrkii löytämään jatkuvasti uusia helmiä kasvavan kaupungin keskeltä. Hänelle taide on myös keino käsitellä ajatuksia ja tunnetiloja. 

“Taide on minulle tunteiden ilmaisun ja kannanottamisen väline. Taide on parhaimmillaan pakopaikka arjesta ja turvapaikka vaikeina aikona.” 

Seasons of AX: Suukko suolainen

Merelliseen Helsinkiin on kerrostunut vuosikymmenien taide- ja kulttuurivirtaukset – pääkaupunkimme on täynnä museoita, arkkitehtuuria, tilataidetta ja jokapäiväisessä arjessa ilmeneviä taidekokemuksia.

Helsinki ja Itämeri ovat taidekokemuksina erilaisia jokaiselle — millainen on sinun kaupunkisi meren rannalla?

Tullisaari ja Aino Acktén huvila

Tullisaaren maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita, niin kesällä kuin talvella. Puistoalueen helmi on vuonna 1877 valmistunut pystyhirsirakenteesta tunnettu Aino Acktén huvila. Huvila oli Acktén kesäasunto vuosina 1904–1944. Ohikulkiessa on helppo kuvitella Acktén laulun kuuluvan sielukkaan huvilan ikkunoista.

Osoite:

Tullisaaren puisto,

00590 Helsinki

Rajasaari

Töölössä sijaitseva rajasaari on Helsingin koiraparatiisi, missä myös ihminen pääsee nauttimaan. Rajasaaressa – tai kuten itse kutsun paikkaa, Koirasaaressa – aika vierähtää katsellessa ja rapsutellessa koiria. Monet käyvät täällä myös ilman omaa koiraa.

Osoite:

Rajasaarenpenger,

00250 Helsinki

Suomenlinnan kesäteatteri

Suomenlinnan kesäteatteri tarjoilee laadukasta ja mieleenpainuvaa teatteritaidetta upeassa miljöössä. Suomenlinna jo itsessään on elämys, ja historiallista saarta voi ihailla jo lautalta. Teatterin tuoma tunnelma kruunaa kokemuksen.

Osoite:

Suomenlinna.

Saarelle liikennöivä lautta lähtee kauppatorilta osoitteesta Eteläranta, 00170 Helsinki.  

Big Be-Hide 

Alicja Kwaden teos Big Be-Hide on erittäin näyttävä teos, jossa luonnonkivi ja sen metallinen kopio on aseteltu vastakkain symmetrisesti kaksipuolisen peilin molemmille puolille. Kalasatamaan siirretty teos on osa Helsinki Biennaalia. 

Osoite:

Kalasatama,

00540 Helsinki

Sörnäisten rantatien mattolaituri

Kesäiset jatkot tällä mattolaiturilla ovat kaupungin parasta performanssitaidetta. Laiturilta voi pulahtaa myös uimaan, omalla vastuulla.

Osoite:

Hakaniemenranta 15,

00530 Helsinki

Tutustu Seasons of AX -kuraattoreihin:

Search