Hyppää sisältöön

Stefan Lindfors

Arkkitehti, kuvanveistäjä, designer

Hotel AX:n sisustusarkkitehtuurista vastannut Stefan Lindfors on liikkunut yli taiteenalojen rajojen tehden uraa arkkitehtina, kuvanveistäjänä ja designerina. Lindfors ei halua asettaa taiteelle sääntöjä, vaan sen tulisi olla kaikille vapaasti koettavissa ja tulkittavissa olevaa viihdettä.

”Taide kuuluu kaikille ja parhaimmillaan se tarjoaa ennennäkemättömiä oivalluksia vastaanottajalle. Kielletty Hedelmä -teemaan istuvat viisi valitsemaani teosta ovat näkyvä osa Helsingin kaupunkikuvaa, ja ne aikaansaavat minussa pieniä eroottisia latauksia.”

Seasons of AX: Kielletty hedelmä

Intohimoa, hikeä ja selittämätöntä vetovoimaa. Viettelys ja erotiikka ovat toimineet taiteen tekemisen inspiraationa aikojen alusta.

Taide voi tulla iholle saakka ja koskettaa tavoilla, joista ei kahvipöydässä puhuta — kielletty hedelmä ei jätä ketään kylmäksi.

Keskustan huoltotunneli

Keskustan huoltotunneli on noin kahden kilometrin mittainen maanalainen liikenneväylä, jonka läntinen pää sijaitsee Kampissa ja itäinen pää Kaisaniemessä.

“Tunnelin läpiajo aikaansaa jonkin sortin vaaran tuntua ja lapsenomaisia kiksejä – onhan se sentään kiellettyä. Pimeässä kaahatessa tuntuu siltä, kuin sukeltaisi ihmisen intiimiin luolaan, eikä niinkään kaahaisi läpi ruuhkan täyttämän kaupungin. Tunnelma on hämärä. Ja onhan siellä tullut kuvattua myös musiikkivideo, jonka klipit löytää hakemalla Muhtumin by SOLJU.”

Osoite:

Läntinen osuus Helsingin Kampissa ja itäinen osuus Kaisaniemessä

Martti Aiha: Rumba, 1992

Rumba kuuluu 1970-luvulta lähtien voimistuneeseen modernin taiteen suuntaukseen, joka etääntyy askeettisesta, ei-koristeellisesta kuvakielestä. Muotojen monitulkintaisuus on teoksen valttikortti.

“Tämän teoksen liikedynamiikka hehkuu sekä tulta että himoa. Se on massiivinen, eikä sitä voi sivuuttaa. Jotain voimakkaan eroottista tässä liekehtivässä hässäkässä kytee.”

Osoite:

Itämerenkadun ja Porkkalankadun risteys

00180 Helsinki

Aikuisten Lelukauppa

“Kari Valon pyörittämä kulttiputiikki sijaitsee Kalliossa. Se lienee stadin ensimmäisiä pornokauppoja ja meininki on miellyttävän härski. Henkilökohtainen tunneside on vahva ja se liittynee omistajaan itseensä – onhan hän ystävä vuosien takaa.”

Osoite:

Viides linja 7

00530 Helsinki

Kampin kappeli (Hiljaisuuden kappeli)

Narinkkatorilla sijaitseva Kampin kappeli (Hiljaisuuden kappeli) on kaikille avoin hiljentymiseen tarkoitettu tila, jossa ei järjestetä kirkollisia toimituksia. Yleisölle vuonna 2012 avautuneen rakennuksen on suunnitellut Mikko Summanen Arkkitehtitoimisto K2S:stä.

“Tämä puusta rakennettu kappeli pysäyttää minut toistuvasti. Sen ulkomuoto on niin äärettömän sensuelli! Kirkkohistoria tunnetaan puolestaan pitkänä ja härskinä, ja yhtymäkohtaa tähän vähäeleisen herkkään rakennukseen saa etsiä. En itse ole uskossa, mutta juuri nyt uskon ja toivon, että rakastelen kohta kumppanini kanssa.”

Osoite:

Simonkatu 7

00100 Helsinki

Škoda Transtechin pikaratikka Artic X54

“Ratikat ovat liikkuva osa Helsingin kaupunkikuvaa. Tämä uudenlainen, väriltään turkoosi ratikkakorimalli on todella komea. Näen siinä konekäärmeen, ja käärme on erotiikan äiti.

Vaunu kulkee Kauppatorin ja Töölön välisellä osuudella linjatunnuksella 4S arkisin noin klo 8-19.

Tutustu Seasons of AX -kuraattoreihin

Search