Hyppää sisältöön

Venla Saartamo

Hotel AX:n tapahtumapäällikkö

Venla Saartamo on laulaja, näyttelijä, joogaohjaaja ja Hotel AX:n tapahtumapäällikkö, joka vertaa elämää teatteriin.

”Elämä on kuin teatteriesitys, jossa olen välillä pääosassa, välillä sivuosassa ja joskus rekvisiittana. Minun elämäni teatteriesitys on tyylilajiltaan rempseä musikaali, joka on täynnä tunteita, naurua ja sirkusta. Puoliaika koostuu meditatiivisesta hengittelyhetkestä, jolloin mieli ja ajatukset saavat lepotauon.”

Leikkisästä taiteesta pitävä Saartamo haluaa nauttia matkasta – niin taiteen tuoman kokemuksen yhteydessä, kuin elämässä. 

“Minussa on luovuutta ja laiskuutta sopivissa määrin, se auttaa pitämään stressin melko matalissa desibeleissä. En eläisi päivääkään ilman musiikkia, kauniita yksityiskohtia (kuten Amelie elokuvassa), Josephine Bakeryn tyylistä elämänasennetta sekä rauhan ja rakkauden vaalimista. Olen vaaka ja ymmärtänyt, että se tarkoittaa ikuisesti balanssin etsimistä. Nautin matkasta, minne se minut aina sitten viekään.”

Seasons of AX: Uusi paikallinen

Taide kuuluu kaikille ja se on kaikkialla. Jätkäsaari ja sen lähiympäristö tarjoavat arjen yllätyksiä ja piilotettuja helmiä — taide voi olla sinun takapihallasi. Hotel AX:n henkilökunta kuratoi hotellin lähiympäristöön keskittyvää taideteemaa, joka avaa silmät asioille, joiden ohi normaalisti kulkisit pysähtymättä.

Jätkäsaaren musiikkipuisto

Jätkäsaaren kärjessä on pieni avoin alue, kuin julkinen musiikkipuisto, josta löydät metallisoittimen. Puistossa voit kuunnella tuulta, haistella meri-ilman suolaisuutta ja soittaa tunnelmaan sopivia sointuja.

Osoite:

Saukonpolun päässä meren rannan puolella,

00180 Helsinki

Muuriteos Jätkäsaaressa

Aivan Hotel AX:n vieressä Jätkäsaaressa voit kävellä jo sattumaltakin korkean puistoon sijoitetun muurin ohitse. Muuri saa ohikulkijan pohtimaan sen käyttötarkoitusta – se ei estä pääsyä mihinkään, mutta hallitsee silti aluetta. Muuriin on maalattu erikokoisia pinkkejä ja mustia palloja. Niiden yhdistelmä tuo kiehtovia, avaruudellisia ulottuvuuksia ympäristöön.

Osoite:

Livornonkadulla keskellä Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoa,

00180 Helsinki 

Kaapelitehtaan alueen talojen arkkitehtuuri – “möhkäleet”

Ruoholahden Kaapelitehtaan päädyn rakennukset nojaavat suurten oranssien teollisuusmöhkäleiden varassa. Arkkitehtuuri tuo mieleen tekniset ja kulmikkaat Transformer-hahmot. Niitä tuijottaessa alkaa alitajuntaisesti odottamaan, koska hahmot alkavat liikkua ja muuttaa muotoaan. 

Osoite:

Tammasaarenkatu 7,

00180 Helsinki

Tommi Toija: Bad Bad Boy -patsas

Ennen Helsingin kauppatorilla ilahduttanut ja kummastuttanut 8-metrinen veistos sijaitsee nyt Jätkäsaaressa. Veistos muistuttaa minua aina Edvard Munchin kuuluisasta Huuto-nimisestä maalauksesta. Patsaan pojan pissa tulee kovalla paineella ulos – ikään kuin huutamalla. Teoksessa on upea karkeus ja lapsenmielisyys.

Osoite:

Hietasaarenkuja 11,

00220 Helsinki

Olli Mantere: Lämmin kohtaaminen

Malagankadun aukiolla Jätkäsaaressa on kuin kaksi dinosaurusten aikaista munaa. Ne lämpenevät kesäauringossa niin, että niitä on ihana halata – lämpöenergiaa! Seitsemän tonnin painoiset kivipallot myös lämmitetään sähköllä toisiaan lähimpänä olevasta kohdasta. Ne muistuttavat lämpimistä kohtaamisista toistemme kanssa.

Osoite:

Malagankatu,

00220 Helsinki

Tutustu Seasons of AX -kuraattoreihin:

Search